Misstänkt för cannabisodling redan knarkdömd

Den senast misstänkte i utredningen om cannabisodlingen i Vessigebro är en 29-årig man som nyligen dömdes till sex års fängelse för grovt narkotikabrott.

ANNONS
|

Utredningen om cannabisodlingen pågår efter att polisen i slutet av januari slog till mot en fastighet i trakten av Vessigebro.

Fem av de misstänkta, som sitter häktade, har beskrivits som personer med i vissa fall en småbrottslig bakgrund, huvudsakligen hemmahörande i Göteborgstrakten. De spänner i ålder mellan 26 och 43 år, där den äldste av dem är en man som haft vissa bekymmersamma affärer i byggbranschen.

Men den sjätte och senast misstänkte personen i härvan kan möjligen länka odlingen till en mer organiserad narkotikahandel.

Denne 29-åring, som för övrigt bott granne med en annan av de misstänkta, dömdes den första mars i år av Vänersborgs tingsrätt till sex års fängelse för grovt narkotikabrott. Han dömdes för att i Trollhättan ha blivit avslöjad av polisen när han transporterade 7,8 kilo amfetamin i sin bil och dessutom hade ett halvt kilo kokain och ännu lite mer amfetamin hemma i bostaden i Göteborg.

ANNONS

Enligt hans egen beskrivning, som med viss tvekan blev trodd av tingsrätten, hade han ändå bara en underordnad position i en organiserad knarkhandel. Andra gärningsmän, oklart vilka, hade gett honom i uppdrag att transportera narkotikan till vissa adresser. Skälet till detta var att han på grund av eget missbruk, av framförallt kokain, hade hamnat i skuld hos leverantörerna.

Hans chans att bli kvitt skulden var därför att ställa upp som transportör, uppgav han. Domen på sex års fängelse har överklagats av honom till hovrätten, men nu är han alltså även misstänkt för inblandning i cannabisodlingen i Vessigebro.

För det grova narkotikabrottet i Trollhättan-Göteborg har han suttit häktad sedan i november förra året, så hans roll i Vessigehärvan ligger före den tidpunkten.

På måndagen begärdes mannen häktad misstänkt för grovt narkotikabrott i Vessigebro. Förhandlingen hålls i Varbergs tingsrätt under eftermiddagen.

ANNONS