Misstänkt explosiva varor hittade i källare i Borås

Under torsdagskvällen slog polisen till mot en källare i Borås efter larm om farliga föremål i ett bostadshus.
– Det är rubricerat som brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, säger Anna Göransson på polisen.

ANNONS
|

Under torsdagskvällen larmades polisen till ett bostadshus i Hässleholmen i Borås. Väl på plats konstaterade polisen att det kunde röra sig om ett misstänkt farligt föremål.

– Det är någon person som har anträffat detta nere i källaren, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Under natten mot fredag har Nationella bombskyddet och polisens kriminaltekniker arbetat på platsen. De misstänkt farliga föremålen har tagits i beslag.

– Tekniker arbetade på plats där under natten, men de behövde aldrig göra någon utrymning. Den tekniska undersökningen blir en viktig del i den kommande utredningen, säger Anna Göransson.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor upprättas.

– Det är oklart hur länge varorna har legat där och det finns ingen misstänkt person i nuläget, säger Anna Göransson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS