Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Misstänkt drogpåverkad kraschade – med tre barn i bilen

En kvinna som misstänks ha varit drogpåverkad körde av vägen och rakt in i ett räcke under natten mot onsdag. I bilen fanns tre barn.
– Det är oerhört ansvarslöst, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Strax efter midnatt, under natten mot onsdag, fick SOS larm om en trafikolycka längs E45. Då hade en kvinna, som misstänks ha varit drogpåverkad, kört av vägen mellan Kungälv och Lilla Edet.

I bilen hade hon tre barn med sig.

– Nu har jag inte sett analysresultatet, men det är oerhört ansvarslöst om det stämmer. I nuläget är hon misstänkt för drograttfylleri eftersom hon visade tecken som gjorde att kollegorna misstänker henne för det, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen region väst.

Alla inblandade ska ha klarat sig utan fysiska skador. Ren tur, menar Christer Fuxborg.

– Går du in i ett vajerräcke kan du lika gärna krocka med en mötande bil, det här kunde slutat betydligt värre. Du utsätter även andra för fara, säger han.

Föraren togs in för provtagning och misstänks nu för narkotikabrott samt vårdslöshet i trafik. De tre barnen kördes hem efter händelsen.

Polisen har också gjort en anmälan till sociala myndigheter, vilket alltid görs när man misstänker att ett barn kan fara illa.

– Vi påpekar olämpligheten, sen får socialen göra sin utredning, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.