Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Misstänkt bomb i Brålanda: Faran över – bombskyddet har säkrat föremålet

Nationella bombskyddet var under torsdagskvällen på plats i Brålanda för ett misstänkt föremål. Vid 19.10 hävdes avspärrningarna.

Bombskyddets insats är nu avslutad på platsen, enligt polisens presstalesman Peter Adlersson.

– Det är klart nu. Man har säkrat föremålet och åtgärdat på plats. Föremålet är fört från platsen för att undersökas vidare. Eventuellt kommer det att destrueras.

Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

– Brottsrubriceringen ligger kvar så får vi se vad det landar i, säger Peter Adlersson.

Tågtrafiken stoppades

Klockan 19.10 hävdes avspärrningarna. Dryga timmen tidigare, runt klockan 18, anlände bombskyddet till Brålanda. Under en period var även den intilliggande tågrälsen avspärrad vilket gjorde att tågtrafiken stoppades.

Det var klockan 13.09 som polisen fick in ett tips om ett misstänkt farligt föremål. Sedan gjordes bedömningen att föremålet såg såpass misstänkt ut att bombskyddet skulle kallas in.

Förutom bombskyddet fanns tre eller fyra polispatruller på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans.

– Vi är redo i fall det skulle smälla och börja brinna. Polisen styr insatsen och det ska gälla en misstänkt bomb, mer vet jag inte, sa Peter Grönroos, inre befäl hos Närf tidigare under torsdagen.

Boende fick hålla sig inne

Föremålet fanns i en bostad i centrala Brålanda. Eftersom andra bostäder fanns i närheten var det under en period aktuellt att evakuera grannar. Till slut behövdes inte det men boende i närheten uppmanades att hålla sig inomhus.

– Järnvägen går precis intill så därför kommer tågtrafiken stängas av. Det ligger fastigheter runt om så vi får se om kringliggande fastigheter kommer behöva evakueras, sa Peter Adlersson tidigare under torsdagseftermiddagen.

Besked om föremålet dröjer

Besked om föremålet var skarpladdat eller ej lär inte komma förrän tidigast under fredagen, enligt jourhavande förundersökningsledare Jacob Hellåker.

– Det kommer att undersökas men det kommer inte komma några besked om det under kvällen, säger Jacob Hellåker.

Ingen person är gripen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.