Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Wille Ihse/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Misstänkt barnamördare häktad

Den man som misstänks ha mördat ett barn i treårsåldern i Skaraborg är nu även misstänkt för grov misshandel av ett barn i ettårsåldern.
Mannen begärdes häktad på fredagen och vid lördagens häktningsförhandling häktades han, skriver NLT.

GP har tidigare i veckan skrivit om fallet där ett barn i treårsåldern kom in till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador. Polisen inledde då en förundersökning gällande försök till mord.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Man anhållen för mord på litet barn

Efter att barnet dödförklarades på onsdagskvällen rubricerades utredningen om till mord.

– Skadorna var av sådan karaktär att sjukhuset larmade oss. Skadorna kunde inte förklaras på ett naturligt sätt och beslutet togs att anhålla mannen, sade Stefan Gustafsson, på polisens presstjänst.

En man i 25-årsåldern greps och misstänktes för dådet. Mannen var inte barnets far men det var han som hade tagit barnet till sjukhuset. Enligt flera medier ska han vara bekant med barnets mamma.

Ytterligare misstankar

Samme man är nu även misstänkt för grov misshandel av ett barn i ettårsåldern i samma familj, meddelade polisen i Västra Götaland på fredagskvällen.

– Utredarna vill inte gå ut med mer än så, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst, under fredagskvällen.

Mannen begärdes under fredagen häktad för dåden.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel, säger Karin Rosander, presstalesperson vid Åklagarmyndigheten.

På sannolika skäl är den högre graden av brottsmisstanke.

Mannen nekar till brott, enligt TT.

På lördagen hölls häktningsförhandling vid Skaraborgs tingsrätt. Då beslutade rätten att häkta honom, skriver NLT.

Under fredagen anhölls ytterligare en person i samma utredning. Den personen är enligt polisen i nuläget släppt efter att ha förhörts. Enligt P4 Skaraborg är hon inte längre misstänkt för brott.

Fakta: På sannolika skäl

”Sannolika skäl uttrycker hur stark misstanken är och är den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning. Att det finns sannolika skäl för att den misstänkta personen har begått brottet är i allmänhet en förutsättning för att personen ska kunna häktas.”

Källa: Åklagarmyndigheten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.