Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Rikard Björk. Foto: PRIVAT

Misstänkt attack mot SJ-tåg

Ett tåg mot Göteborg träffades av ett föremål när det hade börjat rulla från Trollhättan idag. Händelsen ska ha skrämt flera passagerare på tåget. – Det lät som ett pistolskott, säger Rikard Björk som satt nära rutan.

Närbild på tågrutan. Foto: LÄSARBILD.

Exakt vad det var som träffade tåg 367 från Karlstad mot Göteborg är fortfarande oklart. Då var det en timme efter smällen, som uppstod när tåget började rulla från stationen i Trollhättan.

– Det lät som pistolskott som gick av och strax efteråt gick två av rutorna sönder. Folk är väldigt upprörda här nu, säger skådespelaren Rikard Björk som var på väg hem till Göteborg efter jobb i Karlstad.

Rikard Björk. Foto: Privat
Rikard Björk. Foto: Privat

Han beskriver att människor i vagnen, liksom en tågvärd, upplevde situationen som att de faktiskt hade blivit beskjutna. 

– Folk började ringa hem till anhöriga och berätta att de var okej och så. Luften gick liksom ur alla, säger Rikard som också tycker det kändes olustigt att hålet var precis i huvudhöjd.

Lisa Silov på SJ:s presstjänst att det hon vet är att tåget har träffats av något föremål.

–  Två ytterrutor har gått sönder, men den inre har klarat sig. I och med gjordes bedömningen att det var säkert att köra vidare och tåget anlände till Göteborg klockan 16.31, säger hon.

Passagerare vittnar om att det lät som ett pistolskott, har ni någon uppfattning om vad det kan ha varit?

– Nej, men vi försöker ta reda på mer. Det kan ha rört sig om stenkastning till exempel, vilket ger väldigt höga smällar, säger Silow.

Händelsen är polisanmäld. Polisen i Trollhättan bedömde att tåget kunde åka vidare till Göteborg och undersökas närmare av deras kollegor där. 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.