Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt överfall i Kungsbacka

En 16-årig tjej misshandlades grovt i Kungsbacka under måndagskvällen. Nu utreder polisen ytterligare ett grovt brott i samma område. På tisdagskvällen blev en flicka i 15-årsåldern överfallen av tre gärningsmän.– De slet ner henne på marken, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

En 16-årig tjej misshandlades grovt i Kungsbacka när hon var på väg att möta en kompis i centrum i måndags kväll. Hon fick flera stora blåmärken i ansiktet och har ingen känsel i benen.

– Jag känner inte av benen över huvud taget, säger tjejen till GP.

Nu har polisen fått in ytterligare en anmälan. På tisdagskvällen mellan 18.45 och 19.15 blev en flicka i 15-årsåldern utsatt för ett våldtäktsförsök bakom Aranäsgymnasiet.

Läs mer: Hon berättar om den grova misshandeln

Flickan uppger till polisen att hon gick på gångbanan söderut när hon mötte tre yngre män som hon uppskattade vara 18-20 år gamla.

– Hon fick en obehagskänsla, vände sig om och såg då att männen följde efter henne, säger Thomas Fuxborg.

Flickan började springa, de tre männen sprang efter och fick tag på flickan vid gångbanan bakom Aranäsgymnasiet.

– De slet ner henne på marken och hon upplevde att de försökte slita av henne jackan.

Flickan lyckades slita sig loss och sprang vidare över en liten bro in i Koll-området.

– Hon klarade sig utan fysiska skador men är chockad givetvis.

Signalementet på de tre männen påminner om det signalement som tjejen gett efter att hon blivit överfallen på måndagskvällen i samma område.

Läs också: Hon misshandlades svårt - föräldrarna dementerar rykten

– Två händelser på två dagar, samma antal killar och överfallsplatserna ligger ganska nära varandra. Vi tittar på om det kan finnas ett samband mellan dessa, säger Thomas Fuxborg.

Båda överfallen utreds av lokalpolisen i Kungsbacka. De utesluter inte heller att det kan röra sig om samma män.

– Vi utesluter inte ett samband men vi tittar på olika alternativ. Likheterna mellan fallen är att det är tre män som har överfallit och är sedda vid bägge tillfällena, säger Anders Wiss, lokalområdespolischef i Kungsbacka.

Vad finns det för likheter i signalementet som de båda utsatta flickorna har uppgett för er?

– Uppgifterna som vi har fått handlar om att männen ska vara i runt 18-20 årsåldern, men exakta åldrar är svårt att säga då det handlar om subjektiva uppgifter. Uppgifter som vi nu ska fortsätta utreda. Övriga detaljer gällande signalement kan jag inte gå in på i närmare detalj just nu, då det är delar av förundersökningen.

Vad gör ni nu?

– Vi utreder. Vi knackar dörr och vi har tillsatt en trygghetsskapande grupp som ska arbeta i Kungsbacka de kommande dagarna för att skapa trygghet i centrum och i området. Vi ska även hålla fortsatta förhör.

Har ni skickat de utsatta kvinnornas kläder för analys för att till exempel se om gärningsmännen kan ha avsatt spår på dem?

– Jag vet att vi har gjort lite sådana utredningstekniska åtgärder, men jag kan inte säga i detalj vad vi har gjort, säger Anders Wiss.

Polisens trygghetsskapande ordningsgrupp kommer att hålla till i centrala Kungsbacka från och med onsdagseftermiddagen. De söker efter vittnesuppgifter till båda händelserna. Den som inte är på plats kan tipsa polisen genom att ringa 114 14.