Misstänks ligga bakom egen villabrand

Den 30 juli brann mannens villa ner till grunden - sedan gick en man till polisen och berättade att han tänt på. På fredagen blev villaägaren själv häktad - misstänkt för försök till grovt bedrägeri.

ANNONS
|

Villabranden i Uddevalla rubriceras som mordbrand.I huset bodde en barnfamilj som var bortresta den aktuella natten.

Tre dagar efter att huset hadebrunnit ner till grunden gick en man i 30-årsåldern till polisen och berättade att han hade uppgifter att lämna om branden. Han anhölls efter förhör och häktades tre dagar senare,med tydliga brännskador i ansiktet och bandagerade händer.

– Min klient erkänner att han tänt eld på huset, sade mannens advokat Michael Hansson under förhandlingen.

LÄS MER:Övertänd villa i Uddevalla

Efter samma förhandling berättade åklagaren Caroline Fransson att det finns någon form av relation mellan den misstänkte mordbrännaren och ägarna till huset. Mannen häktades för mordbranden.

ANNONS

Husägaren anhållen för grovt bedrägeri

Nu sitter två män häktade. I tisdags anhölls mannen, som är i 35-årsåldern,i familjen, misstänkt för försök till grovt bedrägeri. På fredagen häktades han på sannolika skäl, den starkare misstänksgraden. Tingsrätten motiverade beslutet med att det finns risk att mannen undanröjer bevis. Mannen, iklädd svart t-shirt, förnekar brott ochmottog beskedet samlat.

Åklagaren Caroline Fransson var fåordig efteråt. Vad som ligger bakom bedrägerianklagelserna mot mannen ville hon inte svara på.

– Jag kan konstatera att han är häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt bedrägeri, men i nuläget vill jag inte kommentera vilka utredningsåtgärder som ska vidtas. Jag hänvisar till förundersökningssekretessen, säger hon.

Kan du bekräfta att det har med hans nedbrunna villa att göra?

– Ja, det kan jag bekräfta.

Den 26 augusti ska åtal vara väckt, om inte åklagaren begär åtalsförlängning.

ANNONS