Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Missing people ska söka efter försvunna Wilma

Nu intensifieras sökinsatsen efter den försvunna Wilma Andersson, 17. Under morgonen drar Missing people igång en skallgång för att försöka hitta henne.
– Vi har letat sedan i måndags, men nu tar vi hjälp av allmänheten, säger Hasse Lagervall på Missing people.

Sökinsatsen kommer att starta klockan 10 på onsdagen, och sökningarna kommer att starta i södra delen av Uddevalla, där Missing people kommer att arrangera en skallgång och organisationen har nu gått ut i sociala medier för att samla folk.

– Vi har utgångspunkt vid Ica kvantum och ska gå skallgång. Det är utgångspunkten just nu, men det kan komma att ändras, säger Hasse Lagervall på Missing people.

Missing people deltar i sökandet efter Wilma Andersson. Bilden är tagen en arkivbild och tagen i ett annat sammanhang. Bild: Lasse Edwartz
Missing people deltar i sökandet efter Wilma Andersson. Bilden är tagen en arkivbild och tagen i ett annat sammanhang. Bild: Lasse Edwartz

Det är nu snart en vecka sedan 17-åriga Wilma Andersson sist syntes till. Då i närheten av Walkesborg. Hon anmäldes försvunnen i söndags, varefter polisen startade ett ärende.

LÄS MER: Akut sökinsats efter försvunna 17-åriga Wilma Andersson

Utifrån uppgifter som framkommit i utredningen misstänker polisen nu att hon kan ha blivit utsatt för brott och under tisdagen greps och anhölls en man i 20-årsåldern, misstänkt för mord.

LÄS MER: Man anhållen misstänkt för mord på Wilma Andersson

Samtidigt har frivilliga deltagit i sökandet efter Wilma Andersson.

– Vi har faktiskt varit med och sökt ända sedan i måndags men då har vi inte haft med allmänheten. Vilma har ju inte hittats och idag har vi resurser för att ta emot allmänheten så det är därför. säger Hasse Lagervall.

Han menar att det alltid är svårt att säga hur många som kommer att dyka upp vid den här typen av sökinsats, men när det är en ung person som saknas brukar intresset vara stort.

– Sedan är det ju vardag och folk jobbar. Men vi utgår från en tätort och då brukar det ändå komma en del folk. Just det här försvinnandet har också fått väldigt stort medialt intresse, säger Hasse Lagervall.

Under morgonen återupptas också sökandet i Ljungskile som inleddes under tisdagskvällen. Där söker både polisen och frivilligorganisationen FIKK.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.