Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Misshandlades med kofot av inbrottstjuv

En man fick föras till Näl, efter att ha blivit misshandlad med en kofot.

Misshandeln inträffade när mannen försökte stoppa en inbrottstjuv i sitt garage på Tingvallavägen i Trollhättan, skriver ttela.se.

– Klockan var kvart över sex och det var mörkt ute. Vi såg inga tecken på inbrott, vi kunde inte se stegen uppe på taket i mörkret. Annars kanske vi hade varit mer alerta. Jag stod vid sidan om dörren och öppnade, min polare stod framför, berättar Tony Rautio, som ertappade en inbrottstjuv inne i sitt garage, tidigt på lördagsmorgonen.

I garaget, som han och kompisen har tillsammans, står två veteranbilar. De har installerat ett eget larm, som skickar ett sms om någon rör sig inne i lokalen. Det var det som hade hänt på morgonen, och därför hade Tony Rautio och kompisen begett sig till garaget för att undersöka saken.

När Tony får upp garagedörren smäller det till:

– Dörren flyger upp och killen slår min polare i ansiktet. Sen springer han över vägen. Vi följer efter men vi ramlar och han kommer undan. Och jag var tvungen att köra polarn till sjukhuset, berättar han.

– Man blir chockad ...

Inbrottstjuven var mörkklädd och det var inte tillräckligt ljust ute för att de skulle se honom ordentligt. Troligtvis var det en kofot han använde för att slå Tonys kompis. Han försvann mellan husen, på andra sidan industriområdet på Tingvallavägen.

Dock lämnade han kvar vissa spår efter sig. Bland annat en ryggsäck. Och inne i garaget en flaska.

– Han har suttit inne i garaget och druckit öl, säger Tony Rautio.

Tjuven lämnade också kvar en stege. Den stack upp genom taket.

– Gärningsmannen hade tagit sig in genom taket, genom en gammal ventilation av något slag, säger Marcus Carlsson, inre befäl på polisen i Trollhättan.

Enligt polisen är det inte det enda inbrottet som har skett i kvarteret kring Tingvallavägen den senaste tiden. Sedan den 26 december har totalt fyra inbrott anmälts. Ett på vandrarhemmet, två på Svensk markservice, och det senaste som var inbrottet i garaget.

– Det är lite för tidigt att säga om det är samma gärningsman. Tillvägagångssätten är inte riktigt samma. Det som är ett samband är tiden och att de skett på geografiskt samma yta, säger Marcus Carlsson.

– Jag visste inte att det har varit flera inbrott här mellan jul och nyår. Jag fick höra det i morse. Han har varit som en råtta överallt, säger Tony Rautio.

Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott och grov misshandel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.