Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Minst sju lastbilar brann i natt

Sju lastbilar som var uppställda på ett åkeri i Uddevalla har brunnit upp under natten till söndagen.

Det var 04.00-tiden som branden startade vid ett åkeri i Kuröds industriområde i Uddevalla. De första uppgifterna talade om att ett lastbilssläp brann.

Men branden var mer omfattande.

- Det visade sig att det var sju lastbilar som brann. Samtidigt lyckades man flytta flera lastbilar och även farligt gods, säger Ulf Lörstad, biträdande vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Göteborg.

Vid 06.00-tiden var branden i lastbilarna släckt och polisen räknade då med att inleda sin förundersökning ett par timmar senare. Utredningen gäller mordbrand.

Läs också: Adam förlorade allt i lastbilsbranden

Polisen har inga uppgifter om huruvida någon person har kommit till skada vid branden.

Sune Janssons Åkeri ligger granne till det drabbade åkeriet och har inte drabbats av branden. GP har talat med en representant för Sune Janssons Åkeri.

- Vi fick larm strax efter klockan fyra på morgonen och efter cirka 15 minuter var vi fyra personer från åkeriet som var på plats och lyckades flytta ett 15-tal av våra lastbilar. Vad vi vet nu har inga av våra lastbilar skadats, men vi ska senare under söndagen göra en närmare genomgång, säger representanten för Sune Janssons Åkeri.