Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mindre villa övertänd i Lilla Edet

Under natten larmades räddningstjänsten om en villabrand i Rishageröd, strax väst om Lilla Edet. Inledningsvis rubricerades händelsen som grov mordbrand, något som ändrades senare under onsdagen.
– Efter en samlad bedömning har man valt att lägga ner förundersökningen, säger jourhavande förundersökningsledare Adam Schwitzgold.

Det var runt klockan 03.45 som larmet om brand nådde räddningstjänsten. Enligt L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, var de på plats med sex enheter.

– Det rör sig om en mindre villa som var fullt övertänd när vi kom. Vi kan inte göra mycket mer än att låta den brinna ner och försöka skydda intilliggande byggnader, säger Nordström.

Räddningstjänsten stannade på platsen under en längre tid, för att säkerställa att branden inte spred sig. Polisen misstänkte vid den tiden att det kunde röra sig om mordbrand.

Förundersökningen nedlagd

Under natten mot torsdag meddelar polisens jourhavande förundersökningsledare, Adam Schwitzgold, att förundersökningen om grov mordbrand har lagts ner.

– Efter en samlad bedömning har man valt att lägga ner förundersökningen. Vi har haft personal på platsen, man har gjort en undersökning och fört en dialog med boende. Följt av det har vi inte längre anledning att tro att ett brott har begåtts, säger Schwitzgold.

Vad som faktiskt orsakat branden kan förundersökningsledaren inte uttala sig om.

Inga uppgifter om personskador

Klockan 12.15 var räddningstjänsten klara med släckningsarbetet. Enligt förundersökningsledare Schwitzgold ska ingen ha befunnit sig i villan vid tiden för branden.

– Nej, det fanns ingen i byggnaden. Hade det varit så hade vi inte lagt ner förundersökningen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.