Valborgsmässoafton ser ut att bli fin i Västsverige och vi kan förvänta oss mellan 15 och 18 grader.
Valborgsmässoafton ser ut att bli fin i Västsverige och vi kan förvänta oss mellan 15 och 18 grader. Bild: JESSICA GOW / TT

Meteorologen: Så blir vädret på valborgsmässoafton

Valborgsfirare på västkusten kan lämna paraplyerna hemma. Det ser nämligen ut att bli goda chanser till sol på såväl valborgsmässoafton som första maj.

ANNONS

Att fira vårens ankomst ligger många svenskar varmt om hjärtat. Medan stora delar av landet beräknas få regn ser västkusten ut att få en solig valborgsmässoafton. Även om den gångna veckans högtryck sjunger på sista versen tycks det kunna bli en vacker kväll.

– Vi har ett nederbördsområde som rör sig ner över Svealand och Götaland. Men det handlar framför allt om de östra delarna. Västkusten ser ut att klara sig rätt bra. Det kan komma att råda växlande molnighet, men den molnigheten lättar under eftermiddagen och kvällen. Vi kan förvänta oss mellan 15 och 18 grader, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Foreca.

ANNONS

Första maj blir soligt – men något svalare

Även under första maj ser västkusten ut att klara sig från regnet. Det blir däremot något lägre temperaturer.

– Det kan tidvis bli något molnigt eller mulet under förmiddagen. Det kommer dock att klarna upp under eftermiddagen och till kvällen kan vi sedan förvänta oss sol. Det blir omkring tio grader på morgonen och mellan 13 och 15 grader senare på dagen, säger Mikael Sjöstrand.

Men under slutet av veckan kommer kallare luft att dra in över landet. Temperaturen sjunker betydligt och landar på tio grader som högst. Något sommarväder blir det alltså inte tal om.

– Då kan vi förvänta oss lägre temperaturer med fler regnområden, säger Mikael Sjöstrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS