Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Eleverna uppges gå i årskurs 4-6 på två skolor i Kungsbacka. OBS: Bilden är en arkivbild och har ingenting med artikeln att göra. Bild: Stefan Bennhage

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mellanstadieelever uppges planera sammankomst för att slåss

Enligt information som sprids i sociala medier ska elever i årskurs 4-6 planera en sammandrabbning i Kungsbacka under lördagseftermiddagen. Information kommer från en av de aktuella skolorna och det finns även uppgifter om att tillhyggen och knivar ska användas.
– En områdespolis har haft hand om det här, säger ett stationsbefäl i Kungsbacka.

Information som sades komma från en av de aktuella skolorna började att spridas under fredagen och har på ett dygn delats ett par hundra gånger.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Vi har blivit kontaktade av Polisen i Kungsbacka idag. De har fått information om en kommande sammandrabbning. [...] Polisen har även information om tillhyggen och det har pratats om knivar", står det bland annat i informationen som kommer från en av de aktuella skolorna.

De två skolorna det ska handla om är två skolor i Kungsbacka.

Polisen: Kan bekräfta informationen

Polisen i Kungsbacka bekräftar att man har information om att det ska ha planerat någon form av sammandrabbning.

– Jag kan bekräfta att vi har den informationen och en områdespolis har haft hand om det här, säger ett stationsbefäl vid polisen i Kungsbacka.

Områdespolisen har varit i kontakt med de berörda skolorna och även informerat föräldrar, men har i nuläget inga planer på att utöka bemanningen på den plats som sägs vara den tänkta mötesplatsen.

– Vi har ingen extra bemanning just för den här sakens skull som jag känner till nu, men de som jobbar i Kungsbacka är informerade om det och har det med sig, säger stationsbefälet.

Det ska finnas information om att tillhyggen och eventuellt knivar ska användas, är det något du kan bekräfta?

– Nej, det vill jag inte uttala mig om.

SVT Nyheter Halland rapporterade under fredagen att polisen har sett en trend bland ungdomar att bestämma mötesplats för att sedan slåss – och att det kryper nedåt i åldrarna.

– Det kan beskrivas som frivilliga fight clubs. Barnen hetsar varandra på sociala medier. Om man inte ställer upp kan det bli repressalier, säger Jimmy Ljungberg, områdespolis, till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.