Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Matvarubutik i brand under natten

Matvarubutiken Orienthallen brann under natten mot måndag. Ovanför butiken ligger TIS gymnasieskola som rökskadats och som under dagen kommer att hållas stängd. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Räddningstjänst larmades vid 04.30 under natten mot måndag efter att en brand brutit ut i en matvarubutik på Packhusgatan i Uddevalla.

Enligt räddningstjänsten kunde branden släckas efter ett par timmar och inga personskador har rapporterats i samband med händelsen men lokalen har fått omfattande skador.

– Det är ganska nybyggda lokaler som brandskadats men det är framförallt matvaror och interiör som drabbats, säger Ulrik Olsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Skolan stänger för röklukten

Butiken som nyligen flyttat till platsen ligger under Thoren Innovation School (TIS) gymnasieskola. Skolan ska inte ha fått några brandskador men röklukt i lokalerna gör att skolan väljer att ha stängt under dagen, enligt räddningstjänst.

På frågan om hur länge skolan förväntas hålla stängt svarar rektor Cecila Sokol under måndagsmorgonen:

"Sanering görs under dagen så förhoppningsvis endast en dag", i ett meddelande till Bohusläningen.

Misstänker anlagd brand

Polisen har nu tagit över arbetet på platsen och området är avspärrat.

– Det kommer ske en teknisk undersökning under dagen och vi arbetar med händelsen som en mordbrand och att den är anlagd, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i västra Fyrbodal.

Enligt brandmännen som var först på plats var entrédörren krossad när de anlände till platsen och där man misstänker att någon tagit sig in och anlagt branden.

Ingen person är ännu gripen misstänkt för brottet.

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.