Mässan Passion för mat kan ta emot fler utställare på sin nya plats. Arkivbild: Henrik Björnsson
Mässan Passion för mat kan ta emot fler utställare på sin nya plats. Arkivbild: Henrik Björnsson

Matmässa flyttar till Mölndal

Den populära matmässan Passion för mat kommer till nya Åbymässan 2019. Bättre parkeringsmöjligheter och högre tillgänglighet är de stora argumenten för flytten till Mölndal.

ANNONS
|

Passion för mat har arrangerats på Eriksbergshallen sedan 2008 och blivit en av Sveriges mest erkända matmässor med cirka 10 000 besökare varje år. Men under åren har parkeringsmöjligheterna i området försämrats och enligt mässans vd Lotta Hultén blev situationen till slut ohållbar. Nu går flytten till Mölndal och Lotta Hultén ser fram emot att arrangera mässan där.

– Det är lättare att ta sig till dit både med bil och för dem som åker kollektivt. Dessutom är lokalerna större så det blir mer utrymme för besökarna. Vi hoppas att ännu fler kommer, både från Göteborg och kommunerna runtomkring.

ANNONS

Under mässan, som pågår 1–3 mars 2019, kommer det också att gå en anslutningsbuss mellan Mölndals bro och Åbymässan.

Lotta Hultén är övertygad om att Passion för mats många trogna besökare kommer att hitta till Mölndal. Hon påpekar också att det framgångsrika konceptet med fokus på närproducerat och genuint består och årets tema är mat från grunden. Flytten till Åbymässan innebär även att fler utställare får plats och Lotta Hultén räknar med cirka 120 utställare som visar upp egentillverkade varor.

– Vi vill uppmuntra människor att laga bra mat och alla utställare är noga utvalda med produkter som håller hög kvalitet.

För nya Åbymässan, som öppnar i januari, blir Passion för mat troligtvis den första publika mässan.

– Vi är jätteglada att ett så välkänt varumärke väljer oss. De har en trogen publik och det här innebär att många kommer att hitta till oss, säger Kristina Wärmare, ansvarig för Åbymässan.

Carina Kloek-Malmsten, näringslivschef i Mölndal, är positiv.

– Det är fantastiskt roligt att Passion för mat kommer hit. Det är ett tecken på att Mölndal är på gång och kanske kan bli en ny matdestination.

ANNONS