Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Matbutik utsatt för grovt rån

En matbutik i Vårgårda blev under söndagskvällen utsatt för ett grovt rån. Gärningsmännen bar med sig kofot och kniv och ska ha hotat personalen och två yngre kunder.
Rånarna tvingade in fyra personer i butikens lager, varpå en av rånarna vaktade personerna medan de andra rånade butiken. . Bild: Johan Nilsson/TT
Rånarna tvingade in fyra personer i butikens lager, varpå en av rånarna vaktade personerna medan de andra rånade butiken. . Bild: Johan Nilsson/TT

Det var vid klockan 23 på söndagskvällen som polisen fick larm om ett rån i en ICA-butik i Vårgårda.

Rånarna ska ha hotat personalen och två yngre kunder. De ska även ha tvingat in de fyra personerna på lagret där en av rånarna bevakade dem medan de andra två befann sig i butiken.

– En av rånarna bevakar de här fyra medan de andra är i butiken, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Det är oklart vad de ska ha fått med sig från platsen.

– I nuläget vet vi inte vad de var ute efter, om de fick med sig mat eller pengar eller vad det var.

De tre rånarna försvann sedan ut genom lagret till parkeringen. Där hotade en av rånarna ett vittne med kniv. Vittnet ska sedan ha slagit en av rånarna i försvar.

– En av gärningsmännen ska försöka skrämma bort vittnet och försöker hugga med kniv mot honom, han utdelar knytnäveslag, säger Thomas Fuxborg.

De tre rånarna försvann från platsen i en bil som senare anträffades och visade sig vara efterlyst. Bilen togs i beslag för teknisk undersökning.

Polisen har skrivit en anmälan gällande grovt rån, olaga hot och försök till grov misshandel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.