Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild

Masskrock på E6 – flera skadade

Fem bilar och en husvagn är inblandade i olyckan på E6 utanför Varberg. Sju personer är hämtade med ambulans. Vid 18.40-tiden rullar trafiken på som vanligt.

Polisen fick larmet via SOS Alarm vid klockan 16.20 på lördagseftermiddagen. Det är fem bilar och en husvagn som är inblandade i olyckan, enligt Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten. Enligt polisens rapport ska totalt tio personer inklusive barn befunnit sig i fordonen.

– Efter lite vård på plats beslutades att sju personer skulle avföras till sjukhus, säger Peter Karlborg vid räddningstjänsten.

Hur allvarligt skadade de är finns det i nuläget inga uppgifter om. 

– Skadeläget är oklart, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl hos polisen.

"Bilar har börjat backa tillbaka"

Krocken inträffade på E6 utanför Varberg, mellan Väröbacka och Varberg nord. Vägen stängdes av helt i södergående riktning och hölls stängd och sedan delvis stängd fram till klockan 18.40. Långa köer bildades snabbt.

– Några av bilarna som fastnat i kön har börjat backa och köra tillbaka, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl hos polisen, och fortsätter.

– Man kan ju anta att många som sitter där ska upp och titta på Bruce Springsteen på Ullevi ikväll. Jag har fått ett samtal om detta, från en person som ska till konserten men nu sitter fast.

Polisen vad vid 17.30-tiden på plats och bärgare beställdes till platsen. Det finns fortfarande inga uppgifter om graden på de inblandades skador.

– Patrullen ska åka till sjukhuset och ta uppgifter av de skadade.

Vid 18.40 är det åter full framkomlighet på vägen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.