Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maskerade män slog till mot Max

Maskerade gärningsmän försökte under natten till i dag råna Max vid Falkenbergsmotet. Enligt vittnesuppgifter var de beväpnade med pistol och basebollträ.

Strax innan klockan 01.00 såg två anställda, som höll på att stänga, hur två maskerade personer kom gående mot restaurangen, beväpnade med ett basebollträ och ett pistolliknande föremål.

Enligt Falkenbergspolisen reagerade de båda kvinnorna blixtsnabbt och det anses vara deras förtjänst att gärningsmännen inte lyckades fullborda rånet.

– Personalen var på hugget och hann låsa dörrarna innan de kom in, uppger Daniel Bergman vakthavande befäl på Hallandspolisen till Hallands Nyheter på nätet.

– Att ha den sinnesnärvaron är ju alldeles lysande. Genom att låsa så här har de förhindrat vad det nu var de båda personerna hade planerat, säger förundersökningsledare Stefan Jarlhage.

Polis var på plats bara minuter efter larmet, men då hade gärningsmännen redan hunnit försvinna. Under natten sökte man i området efter spår men det är ännu inte känt om detta har gett någonting.

– Om någon har sett något i anslutning till Vinbergshed kan man kontakta oss på 114 14, säger Daniel Bergman.

Fredrika Fredmark, pressansvarig på Max-restauranger, berättar att ett kristeam kallades till Falkenberg omedelbart efter händelsen för att ta hand om personalen på plats.

– Tack och lov kom ingen till skada, men de som var med om rånförsöket är självklart chockade och kommer att få professionell hjälp under dagen.

I övrigt är Fredmark inte insatt i några detaljer och hänvisar till den pågående polisutredningen.

Max vid Falkenbergsmotet höll öppet som vanligt i dag, men de som var med om rånförsöket var inte i tjänst.

Detta är andra gången på ett år som en av snabbmatsrestaurangerna vid motet utsätts för ett rån eller rånförsök. McDonalds utsattes för ett väpnat rån den 9 november förra året.

Andreas Johansson, ombudsman på hotell- och restaurangfacket, har dock ingen klar bild av att anställda på snabbmatsrestauranger är mer utsatta för rån och hot än andra restauranganställda.

– Man får se från fall till fall. Om en restaurang ligger avsides kanske man måste se över utebelysningen, arbetsgivaren kanske ska överväga att sätta in väktare som patrullerar på området regelbundet och man kan se över kontanthanteringen. Detta är konkreta exempel generellt för den här typen av verksamhet.

I nuläget finns det ingen misstänkt för rånförsöket och nästa steg i utredningen blir att gå igenom övervakningsmaterial från verksamheterna i området, samt hålla kompletterande förhör med de båda Max-anställda kvinnorna.