Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Maskerad batongman jagade mopedister

En man utrustad med batong gick till attack mot ett gäng ungdomar och slog bland annat sönder en av mopederna. Mannen har ännu inte gripits.
– Det är fruktansvärt obehagligt, säger Cecilia Lööf, mamma till en av de inblandade.

Det var vid 22-tiden under onsdagskvällen som en större grupp mopedåkande ungdomar samlades i Kullavik när en okänd, maskerad, man gick till attack.

– Anmälaren som ringer in hade sprungit från platsen. Vi fick in att mannen slagit sönder en mobiltelefon och en moped, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Jagade med batong

En av ungdomarna GP har pratat med säger att mannen hade en batong med sig, skrek och sprang efter ungdomarna, efter att en del av mopedåkarna stannat till vid vägkanten. Han ska även ha sparkat på mopederna. Varför han var ute efter ungdomarna är oklart.

– Det som har hänt är fruktansvärt obehagligt. Som förälder är man så klart orolig, säger Cecilia Lööf, mamma till en av de 60-tal ungdomar som samlades under onsdagskvällen.

Hundpatrull på plats

Enligt Hans Lippens har ingen person ännu frihetsberövats.

– Vi har haft hundpatrull på plats och fått upp vissa spår, men ingen är gripen. En anmälan om skadegörelse och ofredande har skrivits, säger han.

Med anledning av händelserna under onsdagskvällen funderar Cecilia Lööf på att börja nattvandra.

– Ja, jag kan tänka mig att gå med en större grupp. Det har jag varit dålig på tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.