Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Orsaken till vräkningen är att hyresnämnden beslutat att mannen inte är i behov av lägenheten Bild: Per Landén
Orsaken till vräkningen är att hyresnämnden beslutat att mannen inte är i behov av lägenheten Bild: Per Landén

Man vräks efter att ha skyltat med gammal adress

En man vräks från lägenhet som han han enligt egen utsaga bott i sedan 2014. Detta efter att han publicerat bilder på sociala medier från sin förra bostad. Själv hävdar han att han skämdes över att ha flyttat till en miljonprogram, men hyresnämnden anser att han inte är i behov av lägenheten.

Tidningen Hem & hyra rapporterar om en man i 50-årsåldern som vräks från sin lägenheten i Hässleholmen i Borås. En lägenhet som han enligt egen utsago bott i tillsammans med sin dotter och barnbarn sedan en separation för sex år sedan.

Orsaken till vräkningen är att hyresnämnden beslutat att mannen inte är i behov av lägenheten, då han visat sig ha annat fungerande boende. Detta efter att mannen publicerat nya bilder på sociala medier, tagna i villan han bodde i tillsammans med sin fru innan separationen.

LÄS MER: Nya hyresvärden vill träffa vräkningshotade syskonen

Skämdes över att bo i miljonprogram

Hässleholmen i Borås klassas enligt polisen som en så kallat särskilt utsatt område. Anledningen till att han fortsatt skylta med villaadressen på sociala medier förklarar mannen med att han helt enkelt skämdes över att ha flyttat till miljonprogrammet. Han ska även aldrig ha ändrat sin folkbokföringsadress, något han förklarar med att han får majoriteten av sin post via mejl.

Två förklaringar som hyresnämnden alltså inte godtar, och i stället väljer att gå på hyresvärdens linje, som hävdar att mannen hyrt ut tvårummaren olovligen till sin dotter och hennes familj.

LÄS MER: Kvinna anmälde störande grannar – förlorar sin lägenhet

Får till årsskiftet på sig att flytta ut

Hem & hyra skriver att hyresvärden ville att vräkningen skulle genomföras omgående. Ett krav som hyresnämnden inte går med på, detta då mannens dotter och minderåriga barnbarn fortfarande bor i lägenheten och därför behövs en längre uppsägningstid. Flytten måste därför ske innan årsskiftet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.