Arkivbild.
Arkivbild.

Man stal bil och hund – polis vädjar om hjälp

En kvinna utsattes för brott i samband med att hon tankade bilen under fredagen. Gärningsmannen stal kvinnans bil – och även hennes hund som satt i bilen vid tidpunkten. Polisen efterlyser nu den försvunna bilen och hunden som kan finnas i Göteborg.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på fredagen som en kvinna i 80-årsåldern utsattes för ett brott i centrala Herrljunga. Då hon stannade för att tanka ska hon ha blivit utdragen, eller bortknuffad från bilen av en man som sedan ska ha hoppat in och kört iväg. Kvar i bilen var kvinnans hund. Polis kunde senare gripa en person, men bilen och hunden är fortfarande inte återfunna.

– Vi har en person som är frihetsberövad och anhållen i Göteborg och det kan vara så att även bilen är i Göteborg, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl hos polisen.

Polisen efterlyser nu bilen och hunden och vill ha allmänhetens hjälp. Bilen ska vara en silverfärgad Peugeot 207 och hunden som eftersöks är en toypudel.

ANNONS

– Vi söker nu efter iakttagelser kring den aktuella bilen, säger Peter Nordengard.

Den gripne mannen är misstänkt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Kvinnan ska även ha fått föras till sjukhus, men ska inte fått några allvarliga skador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS