Man slängde ut 80-årig kvinna ur bil

Mannen stannade den äldre kvinnan och bad om en vägbeskrivning. Men sedan gick allt överstyr: han slängde ut henne ur bilen, körde iväg och stal senare ett flak öl från en familj som höll på att flytta.

ANNONS
|

Det var strax före 13-tiden på lördagen som en kvinna i 80-årsåldern stannade till för att en man i 40-årsåldern vinkade in henne, på Knektegårdsgatan vid Brogården i Alingsås. Han sa att han ville ha en vägbeskrivning, men istället slängde han ut kvinnan ur bilen och körde därifrån.

– Hon blev chockad naturligtvis och fick en bula i huvudet, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Polisen gick ut med larm på den stulna bilen och omkring en tomma senare dök bilen upp i en mindre ort söder om Alingsås, där en familj höll på att flytta in i ett hus.

ANNONS

– De har lastat av, så alla grejer står där på marken när han dyker upp och stjäl ett flak öl, släger in i sin bil och åker iväg, säger Thomas Fuxborg.

På väg därifrån blir en person i huset påkörd. Biltjuven träffar denne med backspegeln.

En stund senare, vid 14.30, stoppas mannen, som troligen är påverkad av narkotika eller alkohol, av en polispatrull på Gråbovägen i riktning mot Lerum och grips misstänkt för rån alternativt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och rattfylleri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS