Man skjuten i Uddevalla

ANNONS
|

Polisen larmades strax efter klockan 18 på onsdagen om en skottlossning i Hovhult i norra delarna av Uddevalla. När polisen kom till platsen ska en man ha hittats på marken vid en lekplats på en innergård.

Offret ska enligt polisen ha varit vid medvetande när ambulans kom till platsen. På onsdagsmorgonen uppgav polisen att mannen är kritiskt skadad efter att ha skjutits i bålen, skriver Bohusläningen på nätet.

Offret fördes med ambulans till Näl i Trollhättan.

– Han opererades akut när han kom till sjukhus, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Enligt vittnesuppgifter som Bohusläningen tagit del av ska ett skott ha hörts i området. Flera personer ska också ha sett offret och gärningsmannen vid lekplatsen strax före skottlossningen.

ANNONS

Gärningsmannen ska efter mordförsöket ha sprungit ifrån platsen för att sen försvinna från området i en röd bil. Den röda bilen var också polisens hetaste spår efter mannen.

– Det stämmer, flera vittnen oberoende av varandra har sett en röd bil lämna platsen efter skottlossningen, säger Christer Fuxborg.

Polisen klassade snabbt mordförsöket som en särskild händelse vilket betyder att polisen fick tillgång till alla resurser som de behöver. När polisen kom till innergården lämnade en person över en mobiltelefon som tros tillhöra offret.

– Om mobilen kommer från offret är det första man gör att titta på de senaste sms:en och telefonsamtalen, säger Christer Fuxborg.

Strax före klockan 22 meddelade polisen att två personer tagits in för förhör.

– De hämtades från en adress i Uddevalla, det stämmer. Jag har inte några mer detaljer än att vi har fått mycket tips från allmänheten och genomfört spaningsarbete, säger Christer Fuxborg.

Senare anhölls de två männen.

– De har inte direkt erkänt men de har medgivit faktiska omständigheter, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson till TT.

Enligt Gustafsson tyder mycket på att det är gärningsmännen.

Boende på Hovhult var under augustikvällen uppgivna efter skjutningen. Lekplatsen är för många en populär plats för barn i området. Strax före skjutningen var ett stort antal barn och lekte och umgicks, några ungdomar hade tänkt grilla bara ett par meter ifrån den plats där mordförsöket ägde rum.

ANNONS

– Jag körde mitt barn hem från träningen och berättade vad som hade hänt. Då ville han inte åka hem. Hur ska vi göra? frågar sig en förälder.

Enligt många boende ska det ha varit mycket bråk i området den senaste tiden, enligt flera vittnen ska offret också ha varit i bråk tidigare. Många säger att man inte längre vill gå ut sent på natten.

– Det har varit mycket stök här på nätterna. Alla känner till det, berättar en person för Bohusläningen.

ANNONS