Polishuset. Häktet. Uddevalla
Polishuset. Häktet. Uddevalla Bild: Andreas Carlsson

Man och kvinna anhållna för mord

En man och en kvinna sitter anhållna misstänkta för mord alternativt dråp sedan en man hittats död i en bil norr om Uddevalla.

ANNONS
|

Mannen, född 1953, hittades vid 05-tiden i lördags död i en bil nära E6-avfarten Hogstorp.

Mannen uppges inte ha haft några synliga skador men polisen inledde en förundersökning om misstänkt mord.

– Vi rubricerade det som mord då det fanns omständigheter som var märkliga. Vilka de var, eller andra detaljer, kan jag inte gå in på, säger kommissarie Sten Rune Timmersjö, polisiär förundersökningsledare.

Anhölls av jouråklagare

Efter lördagens utrednings- och spaningsinsatser kunde polisen under kvällen gripa respektive hämta till förhör en man och en kvinna, född 1964.

Under natten mot söndagen anhölls de av jouråklagaren.

– Båda är bekanta för polisen sedan tidigare. De är från trakten, liksom den döde mannen, men de är inte släkt med honom. Huruvida de båda anhållna hade tidigare kontakter med den döde mannen vet jag inte. Vi är fortfarande i ett mycket tidigt utredningsskede, säger Timmersjö.

ANNONS

Enligt polisen finns det inget märkligt i den döde mannens historik.

– Han ska ha varit på väg hem efter att ha jobbat natt, uppger Timmersjö.

De båda anhållna personerna nekar till brott.

Vädjar om iakttagelser

Polisens utredningsarbete fortgår under söndagen med stor intensitet. Den avlidne mannen ska obduceras. Polisen vädjar om iakttagelser från platsen kring värdshuset i Hogstorp.

– Vi skulle vilja ha hjälp med att få in iakttagelser från personer som åkt förbi där mellan klockan 04 och 06 på lördagsmorgonen, säger kommissarie Sten Rune Timmersjö.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS