Man kom på inbrottstjuvar – blev nedstucken

Mannen i 50-årsåldern avslöjade tjuvarna på bar gärning. Han blev attackerad och nedstucken med kniv och har legat nedsövd. Vid lunchtid kunde mannen höras av polis. Dådet inträffade på en gård i Vänersborgs kommun natten till fredagen.

ANNONS
|

Gärningsmännen var på fredagseftermiddagen fortfarande på fri fot. Brottet rubriceras som försök till mord.

Det var strax före klockan två natten till fredagen som polisen larmades till Väne-Ryr i Vänerborgs kommun.

En man i 50-årsåldern hade blivit knivstucken av personer som han avslöjat med att begå inbrott. Han uppges då ha blivit attackerad och knivstucken.

Inbrott för en vecka sedan

– Det rör sig om flera gärningsmän, men vi vet inte exakt hur många eftersom vi inte kunnat höra offret än, förklarade Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst tidigt på fredagsmorgonen.

Så sent som för en dryg vecka sedan var det inbrott på gården.

ANNONS

När mannen natten till fredagen vaknade av främmande ljud blev han misstänksam, gav sig ut och stötte på minst två främmande personer vid ett av gårdens uthus.

Polisen arbetade under natten på gården där en man knivhuggits av inbrottstjuvar.
Polisen arbetade under natten på gården där en man knivhuggits av inbrottstjuvar. Bild: Robert Betzehag / Rescue Photo

Det var i den vevan han blev attackerad och nedstucken.

Familjen larmade ambulans

Enligt polisen har han skador i bålen och i ena armen. Mannen kunde ta sig in till bostaden och fick hjälp av sin familj. Polis och ambulans larmades.

Den nedstuckne mannen hölls nedsövd på sjukhus under natten och förmiddagen. Hans tillstånd uppges vara stabilt efter omständigheterna.

Vid lunchtid var den skadade vid medvetande och kunde höras av polis. Utredarna är dock förtegna med uppgifter från förhöret och vill heller inte släppa några detaljer från den tekniska undersökningen.

Hundar sökte efter förövarna

Gärningsmännen försvann från platsen. Polisen har haft en sökinsats i området med hundar men ingen är gripen.

– Troligen tog de sig från platsen till fots. Tekniker har undersökt platsen under natten för att säkra eventuella spår, säger Johan Josarp.

Den tekniska undersökningen fortsatte under fredagen.

ANNONS