Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man knivskuren i Ulricehamn

En man blev knivskuren i sin bostad i Ulricehamn under onsdagen. Mannen fick föras till sjukhus med skador på överkroppen. Polisen sökte under kvällen efter två misstänkta gärningsmän, men utan resultat. En av dem är nu anhållen i sin frånvaro.

Under onsdagskvällen pågick en polisinsats i Ulricehamn efter ett misstänkt mordförsök.

– En man har knivskurits i en bostad i Ulricehamn, och vi har en insats på plats där vi jagar två gärningsmän, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

En man hade blivit knivhuggen i överkroppen och fick föras till sjukhus med oklara skador.

Polisen var vid 23-tiden på onsdagen på plats med fem patruller och sökte efter gärningsmännen. Men strax innan midnatt var de misstänkta gärningsmännen fortfarande på fri fot.

– Vi har gjort ett antal kontroller, men det är ingen gripen ännu. Det pågår fortfarande en insats på plats. Det är lite rörigt, men jag kan bekräfta att de här personerna verkar ha haft någon form av relation, sa Morten Gunneng.

Misstänkta gärningsmän på fri fot

Vid klockan 00.45 hade insatsen börjat avvecklas.

– Det börjar trappas ner nu och lär väl fortsätta imorgon. Beträffande mannens skador har jag inga uppdateringar men eftersom han blivit knivskuren i överkroppen utgår vi från att skadorna inte är ringa.

De misstänkta gärningsmännen var då fortfarande på fri fot.

– Vi sökte under ganska lång tid, men utan något resultat. Men vi vet vem vi letar efter, säger Morten Gunneng.

På torsdagsmorgonen hade en av de misstänkta gärningsmännen anhållits i sin frånvaro.

– Han är inte anträffad ännu men vi har goda förhoppningar om att kunna gripa honom, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Tillståndet för den knivskurne mannen, som fördes med ambulans till Borås sjukhus, är fortfarande oklart.

Enligt Thomas Fuxborg känner de fyra personerna i lägenheten varandra. De närmare omständigheterna är ännu oklara men av någon orsak har de börjat att bråka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.