Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man knivskuren i Lindome

En man i 30-årsåldern hittades knivskuren utomhus i Lindome under natten till söndag. Fem personer är anhållna misstänkta för mord- alternativt dråpförsök.

Strax innan halv tre på söndagsnatten hittade en polispatrull av en slump en man utomhus i Lindome.

– Man upptäcker att han är knivskuren. Ambulans kallas till platsen och mannen får föras till sjukhus, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det var alltså ingen som larmat om att mannen hittades knivskuren, utan han hittades när polisen patrullerade i området i fråga.

Mannen är allvarligt skadad, det ska inte röra sig om livshotande skador. Han var vaken och talbar när han hittades av polis.

– Han berättar då för oss att brottet ska ha skett i en lägenhet i närområdet där. Polisen åker dit och på adressen som vi då tror är brottsplatsen anträffas fem personer. De fem hämtas till förhör, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Efter förhören anhölls de fem personerna av åklagare. Det ska röra sig om fyra män och en kvinna enligt polisen. En av de anhållna är minderårig. De är nu misstänkta för mordförsök alternativt försök till dråp.

– Vi hoppas kunna höra den målsägande på sjukhuset under kvällen, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.