Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Man knivskuren i Floda

En man ska ha blivit påhoppad av ett gäng i Floda under söndagskvällen. Det ska handla om ett rånförsök som slutade i att mannen blev skuren i benet. Mannen fick föras till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans.

En man i 20-årsåldern ska ha blivit påhoppad av en grupp människor i Floda under söndagskvällen. Polisen ska ha fått larmet om händelsen strax innan klockan 21.

– Mannen ska ha blivit knivskuren i benet i samband med händelsen och är förd till Sahlgrenska med ambulans, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt det lilla polisen fått reda på av den skadade mannen ska det röra sig om flertalet gärningsmän som ska ha hoppat på honom.

Gjorde motstånd

– Han pratar om att det var ett gäng som gav sig på honom, så vi tolkar det som att det rör sig om fler än tre personer som är gärningsmän, säger Morten Gunneng.

Man har ännu inte kunnat förhöra mannen som vårdas på sjukhus men polisens hypotes är att det hela rör sig om ett rånförsök.

– Varför vi tror att det blivit som det blivit är för att vi tror att mannen ska ha gjort motstånd när man hoppade på honom, säger Morten Gunneng.

Oklart om något stals

Inga gärningsmän är strax innan klockan 22 gripna. Men polisen söker kring Floda med fyra enheter och hundpatrull. Det är oklart om rubriceringen kommer att landa i rånförsök.

– Vi vet inte ännu om man lyckades komma över något efter överfallet, säger vakthavande befäl.

Det är oklart hur pass skadad mannen är. De uppgifter polisen har än så länge är att mannen är knivskuren i just benet.

Vid halv elva hade polisen trappat ner sin polisinsats, och inväntar förhör med den skadade mannen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.