Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Man knivskuren i ansiktet – en person gripen

En man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren i ansiktet av flera personer i ett bostadsområde i Ytterby under tisdagskvällen. Minst två misstänkta gärningsmän tros ha flytt platsen med bil. En person har gripits under natten mot onsdag medan den andra gärningsmannen är på fri fot.

Det var vid 21.50 under tisdagskvällen som polisen larmades till Ytterby i Kungälvs kommun. Flera boende ska då ha hört någon form av bråk mellan flera personer ute på en gata i ett bostadsområde.

– Vi har fått samtal från flera olika inringare om att man har skrikit och gapat utomhus. När vi kommer dit så visar det sig att en kille i 20-årsåldern blivit knivskuren i ansiktet, sa Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen region väst.

Mannen ska inte vara livshotande skadad, men fördes med ambulans till sjukhus.

– Han var vaken och talbar, men vi har inte haft möjlighet att höra honom om vad som har hänt, sa Martina Saghamre.

Brottsplatsen avspärrad

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska minst två personer setts lämna platsen, troligtvis i bil, i samband med att mannen blev knivskuren. Polisen sökte efter de misstänkta personerna med bland annat hundpatruller och helikopter.

– Vi vill få fast dem som har gjort det här så fort det går.

Flera patruller har varit på plats i Ytterby under kvällen och den misstänkta brottsplatsen spärrades av.

– Vi har säkrat vissa spår, säger Martina Saghamre.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov misshandel, alternativt försök till rån eller utpressning.

– Det är lite oklart i nuläget, så vi jobbar ganska brett och försöker utröna vad som hänt. Vi hör vittnen på plats just nu och får se vad som framkommer.

En person gripen, den andre på fri fot

När GP når polisen under onsdagsmorgonen har man lyckats gripa en av de misstänkta gärningsmännen medan den andre fortfarande befinner sig på fri fot.

– Vi har hämtat in en man i 20-årsåldern för förhör som är frihetsberövad. Vi söker efter ytterligare efter en person som vi identifierat men som vi inte lyckats hitta, säger Martina Saghamre.

Målsägande och flera vittnen har nu hörts av polis men ingen kniv eller annat vapen har hittats.

– Målsägande var vaken och talbar och har hörts men under gårdagen fick vården gå före. Jag har ingen information om vad som föranlett knivskärningen. Vi hörde flera vittnen på platsen men mig veterligen har vi inte lyckats hitta någon kniv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.