Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man knivhuggen i nacken

En knivskadad man har upptäckts utomhus i Nödinge. Polisen utreder händelsen som mord- alternativt dråpförsök och tre personer har gripits.
– Mannen har möjliga och troliga knivskador i nacken, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Det var vid 21:19 som polisen larmades till platsen efter att en person hittat en knivskuren man i bar överkropp utomhus i Nödinge. Mannen hade skador i huvudet och nacken och polisen utreder händelsen som misstänkt mord- eller dråpförsök.

– Han är avförd till sjukhus och vi försöker få en bättre bild av skadornas omfattning, säger Stefan Gustafsson och fortsätter:

– Enligt polisbedömningen är han skadad av kniv eller stickvapen, därför hamnar rubriceringen på försök till mord

Efter att ha förhört den skadade mannen och ett vittne fick polisen uppgifter som pekade mot en lägenhet i närheten. Vid en husrannsakan fann man två män och en kvinna samt blod och spår efter bråk.

– Vi har tre gripna i lägenheten som kommer att avföras ganska omgående. Vi är ganska säkra på att lägenheten är själva brottsplatsen, säger Stefan Gustafsson.

Ingen av de gripna kommer att förhöras direkt på grund av berusning, skriver polisen på sin hemsida. Vidare kommer den skadade mannen att höras av polisen så fort han har fått nödvändig vård.

Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Polisen var vid 23:45 kvar på platsen för att upprätthålla avspärrningen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.