Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man knivdödad vid inbrott

Ett misstänkt mord inträffade under natten mot onsdag utanför Hylte i Halland. Upprinnelsen var ett inbrott som slutade med dödsfall, enligt polisen.

Det var strax efter klockan 02:15 under natten mot onsdag som polisen larmades till en lägenhet i Rydöbruk, utanför Hylte i Halland. Larmet gällde inledningsvis ett bråk mellan flera personer.

– När larmet kom in var det väldigt stökig stämning i bakgrunden så därför trodde vi inledningsvis att det gällde ett bråk, säger polisens pressinformatör, Thomas Fuxborg.

Det visade sig emellertid att två män brutit sig in i en lägenhet. I lägenheten befann det sig två män och en kvinna. De båda inkräktande männen ska sedan ha gått till attack med kniv mot de två männen som befann sig i lägenheten.

– En utav männen blir skadad och han flyr från platsen, fortsätter Fuxborg. 

Så fortsätter han:

– Den andre mannen blev illa knivhuggen. När polisen kom till platsen var han vid medvetande och fick köras till sjukhus, men han avled senare på sjukhuset till följd av skadorna, berättar Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.
 

Greps i närområdet

Innan de två gärningsmännen försvann från lägenheten hotades även kvinnan som fanns på platsen. Trots det så lämnade både hon och mannen som fördes till sjukhus signalement på gärningsmännen till polisen.

– De två gärningsmännen greps sen av polis i närområdet. Båda kommer att delges misstanke gällande mord, mordförsök och övergrepp i rättssak, förtydligar Fuxborg.

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning. Polisen undersökte dessutom närområdet.

– Mannen som flydde hittas i närheten. Han visade sig vara lindrigt skadad, fortsätter Fuxborg.

Hur ställer sig de misstänkta till anklagelserna?

– Männen kommer höras under dagen. De har inte varit hörbara än så vi får se vad som sägs.