Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man jagas efter knivhot på Bert Karlssons asylboende

En man född 1975 hotade personal på Rävlanda asylboende och flydde till skogs. – Det är bråk överallt. Vi har såna här incidenter hela tiden, säger Bert Karlsson.

Klockan 23:43 på fredagen larmades det om bråk på Rävlanda asylboende. Två personer hade varit hotfulla och en av dem ska ha kommit över någon form av kniv.

– Det är en kille som bråkar, han har någon form av kniv och hotar personalen så de låser in sig i ett rum, säger Hans Lippens, presstalesman för Polisen i Väst.

Det visade sig senare att det var en mattkniv han fått tag i. När polisen anlände till platsen hade situationen lugnat sig och knivmannen flytt till skogs med en kompis.

Polis sökte med hundar i närområdet utan framgång.

– Han är på fri fot, men vi vet vem det är så vi ska nog lyckas få tag i honom, säger Hans Lippens.

Enligt platschef Ulf Josefsson är knivmannen inte bosatt på anläggningen utan ska ha varit där på besök. Varför mannen började bråka är oklart men det kan bero på missnöje över att internet legat nere.

– Internet hade legat nere. Jag tror det var så det började. En liten sak kan bli ganska stor när några personer går ihop och pratar om det, säger Ulf Josefsson.

Anmälan är upprättad om olaga hot och våld mot tjänsteman.

Det är inte första gången oroligheter uppstår på anläggningen. I september blev personal misshandlad av boende.

Bert Karlsson som driver Rävlanda asylboende och 51 andra anläggningar, hävdar att incidenter av detta slag blivit allt vanligare.

– Det är bråk överallt, det har blivit fruktansvärt mycket allvarligare senaste månaden.

Vad gör ni för att höja säkerheten?

– Vad ska man göra? Du kan aldrig veta vad som händer och när det händer. Vi kan inte göra ett jävla skit. Det är Migrationsverkets sak att ta dit vakter.

– Vi har såna här incidenter hela tiden och det måste få ett slut. Politikerna måste sätta ner foten och ta beslut om att de som begår såna här handlingar ska direktavvisas.

– Välkomna alla som följer svensk lag, utvisa resten direkt, säger Bert Karlsson.

FAKTA:

Rävlanda asylboende, Härryda kommun

Platser: 240 platser

Anställda: 6

Drivs av: Jokarjo AB (Bert Karlsson)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.