Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOAKIM ERIKSSON
Bild: JOAKIM ERIKSSON

Man ihjälskjuten i Borås

Polisen utreder mord i Borås efter att en man i 25-årsåldern blivit ihjälskjuten under tisdagskvällen. Den avlidne mannen utsattes redan för ett par år sedan enligt GP:s uppgifter för ett mordförsök då han blev träffad av flera skott.
– Det är ett stort antal polispatruller på plats, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Larmet om en skottlossning i närheten av högskolan i Borås inkom till polisen strax före klockan 19 på tisdagskvällen.

– Flera personer ringer in efter de hört skott och sett en att en man ligger på marken. När ambulans och polis kom till platsen hittar de mannen på marken, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Mannen fördes snabbt i ambulans till sjukhus där han konstaterades avliden. Hans anhöriga har underrättats under kvällen.

Adlersson säger att det finns uppgifter om att en bil är inblandad i dådet.

Stort antal polispatruller på plats

– Det är ett stort antal polispatruller på plats, och även helikopter och hundpatruller.

Polisen har spärrat av ett större område, och en stor polisinsats pågår på platsen. Man genomför under kvällen en teknisk undersökning på brottsplatsen. Det ska finnas flera vittnen, och polisen genomför just nu förhör med dem på platsen.

Den avlidne mannen är enligt GP:s uppgifter välkänd av polisen sedan tidigare. I nuläget har polisen inte gripit någon efter dådet som rubriceras som mord.

För ett par år sedan utsattes den ihjälskjutne mannen för ett mordförsök då han besköts och träffades av flera skott. I tingsrätten dömdes en man till tio års fängelse för händelsen. Mannen friades sedan helt från misstankarna efter att domen överklagades till hovrätten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.