Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Man i 80-årsåldern försvunnen i flera dygn – stor sökinsats i Stenungsund

På tisdagen anmäldes en man i 80-årsåldern försvunnen i Stenungsund av anhöriga. Polisen har sedan dess sökt med flera patruller och polishelikopter, Missing people letar och militären deltar, men ingen har ännu hittat honom.
Polisen har gått upp i en särskild händelse med anledning av sökinsatsen och vädjar till allmänheten om tips.

Polisen fortsätter att leta efter en man i 80-årsåldern från Stenungsund, som försvann under tisdagskvällen. På torsdagen gick skrev man på sin hemsida att hjälp behövs från alla i området.

”Han kan ha tagit sin tillflykt till något utrymme för att värma sig och därför vädjar polisen att alla hjälps åt att söka av sina egna ägor. Det kan röra sig om uthus, växthus eller andra utrymmen som kan tänkas användas för att söka skydd samt hålla sig varm.”

Vid 14.30 på tisdagen försvann mannen från centrala Stenungsund och under kvällen inleddes en stor sökinsats, bland annat av polispatruller med hund.

Gått upp i särskild händelse

Sökinsatsen pågick in på natten, och intensifierades på onsdagen.

– Klockan 05.33 gick vi gått upp i en särskild händelse för att kunna säkerställa att det finns resurser i sökarbetet framåt, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Vad innebär det?

– Då kan vi plocka resurser från hela regionen i princip under sökarbetet, det är den stora skillnaden.

Varför tas beslutet just nu?

– Därför att vi ännu inte har anträffat mannen och behöver säkerställa att resurser kan tillsättas.

Även militär deltar i sökinsatsen sedan onsdagsmorgonen och på eftermiddagen anslöt även organisationen Missing People till sökinsatsen.

– Vi har just nu 40 personer ute i fem patruller i centrala Stenungsund. Vi hoppas det kommer minst lika många till nu när folk kommer hem från sina arbeten. Jag kan inte kommentera exakt var de söker för det är områden vi fått av polisen, säger Hans Stigsjöö operativ chef på Missing People till ST-Tidningen.

Organisationen jobbar på uppdrag av polisen och kan därför inte välja själva var de ska söka, utan får till sig särskilda områden.

– Vi är här för hjälpa och avlasta polisen. Vi har fått kartor och områden som vi ska söka av, säger Hans Stigsjöö till tidningen.

Söker med helikopter

Under onsdagskvällen hade man fortfarande inte hittat mannen. Vid 19-tiden valde polisen att använda polishelikoptern som ännu ett verktyg i sökandet.

– På grund av vädret har det inte satts igång tidigare. Den blir ett bra hjälpmedel, säger Peter Adlersson på onsdagen.

Polisen har färre som kan arbeta med sökandet under natten, men de har resurser som letar även då. De går nu in på sitt fjärde dygn i sökandet.

– Vi har fortfarande förhoppning att hitta honom, säger Fredrik Svedemyr vid 21-tiden på torsdagen.

På fredagseftermiddagen är läget oförändrat.

– Vi har lagt stora resurser men det finns ingenting nytt att berätta i frågan, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.