Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 20-årsåldern har dött efter en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil  i Skara. Bild: Johan Sjöström
En man i 20-årsåldern har dött efter en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil i Skara. Bild: Johan Sjöström

Man i 20-årsåldern död efter frontalkrock med lastbil

Under fredagseftermiddagen inträffade inte mindre än åtta trafikolyckor inom loppet av en timme runt om i Västsverige. De glashala vägarna runt om i regionen har sedan fortsatt att bidra till fler trafikolyckor.
Bland annat krockade en lastbil och en personbil utanför Skara, och på eftermiddagen meddelade polisen att en man omkommit i olyckan.

Följ GP:s direktrapportering om trafikläget nedan:

Efter att tidigare i veckan ha varnat för halka i Västra Götaland och Svealand utfärdade SMHI under fredagen återigen en varning för plötslig ishalka längs Västkusten.

Till följd av det besvärliga väglaget har flera trafikolyckor skett i Västsverige under fredagseftermiddagen, och vid lunchtid kom inte mindre än åtta larm på under en timme.

– Det är glashalt, sa polisens presstalesperson i region Väst Christer Fuxborg då.

Ett av dessa kom in strax för halv ett och gällde en lastbil och en personbil som kolliderat mellan Skara och Lidköping.

Enligt uppgifter var det väldigt halt på platsen, och de båda fordonen ska ha frontalkrockat med varandra och därefter hamnat i diket.

Initialt stängdes trafiken av helt på platsen, och två personer fick föras till sjukhus med ambulans.

På fredagskvällen meddelade polisen att föraren till personbilen, en man i 20-årsåldern, hade dött i samband med olyckan.

Enligt polisens presstalesperson Stefan Gustafsson pågår för närvarande en utredning av händelsen. Båda fordonen som var inblandade i olyckan har beslagtagits och kommer att genomgå en teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.