Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Man i 20-årsåldern anhållen misstänkt för försök till mord

Under onsdagskvällen ska en 19-årig man ha överfallits i södra Vänersborg. 19-åringen tog sig själv till sjukhus med stickskador. Polisen grep under natten en man i 20-årsåldern som nu är anhållen, misstänkt för försök till mord.

I ett pressmeddelande uppger polisen att en 19-årig man överfölls i Vänersborg under gårdagskvällen. Mannen tog sig till sjukhus med stickskador som bedömdes vara allvarliga. Senare under natten grep polisen en man i 20-årsåldern som nu är anhållen skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för försök till mord.

– Polisen har fått in uppgifter som gör att mannen kan skäligen misstänkas för den här gärningen, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Tidigt skede i utredningen

Vilka uppgifter polisen har fått in kan de inte yttra sig om i nuläget. Inte heller kan de uttala sig om huruvida den misstänkte mannen och den skadade 19-åringen känner varandra.

– Vi är i ett tidigt skede i utredningen. 19-åringen har fått allvarliga skador. Polisens intentioner är att hålla förhör med 19-åringen och även vidare förhör med den misstänkte, säger Hans-Jörgen Olster.

Polisen kan inte heller uttala sig om hur 19-åringens tillstånd ser ut i dagsläget.

– Bedömningen i går var att skadorna var allvarliga, men jag kan inte uttala mig mer om skadorna säger, Hans-Jörgen Olster.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.