Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man hittad död i vattnet vid Öckerö – polisen misstänker mord

Efter att en död man hittats i vattnet utanför Hälsö på lördagen har polisen inlett en förundersökning om mord, alternativt dråp. Detta efter att blodfläckar upptäckts på land i närheten av fyndplatsen.
– Vi kan inte utesluta att han blivit utsatt för brott, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Räddningstjänst ryckte ut till Hälsö i Öckerö kommun på lördagsförmiddagen, efter ett drunkningslarm. Personer från allmänheten hade slagit larm efter att ha sett en person ligga i vattnet.

– Vi fick larm om att en person befann sig i vattnet. Hur personen hamnade där, det vet vi inte, säger Fredrik Johansson vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Personen konstaterades snabbt vara död.

Blodfläckar i närheten

I närheten av fyndplatsen gjorde polisen senare fynd, som får dem att misstänka att ett brott har begåtts.

– Vi har hittat kläder som tillhör mannen, och blodfläckar på en parkbänk, säger Thomas Fuxborg vid polisen och fortsätter med att konstatera att man därför inte kan utesluta att mannen blivit utsatt för brott.

– Därför har vi påbörjat en undersökning om mord, alternativt dråp.

Under förmiddagen rörde sig en polishelikopter runt fyndplatsen och polisen spärrade initialt av ett område vid klipporna runt fyndplatsen – en yta som senare under dagen utökades. Enligt polisen inväntade man personal från Skövde för att kunna genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Kurt Bünz bor på Hälsö bara några hundra meter från fyndplatsen och berättar att han blev förvånad när han såg poliser ute bland klipporna.

– Det är inte så vanligt att polisen är här ute så det gjorde mig lite förvånad. Vi har bara bott här i några år och det har alltid känts väldigt tryggt här ute så det är ju lite otäckt när det händer saker så nära, säger Kurt Bünz.

Han var ute och promenerade med hunden i närheten av fyndplatsen under förmiddagen när polisen började spärra av ett större område.

– Jag brukar vara ute med hunden där borta vid stranden och vi var ute och gick där precis när polisen började spärra av. De viftade bort oss och jag såg att de gick runt och kollade i gräset så vi fick därifrån, säger han.

Vid 20.30 på lördagskvällen meddelade polisen att mannen var identifierad, och i 35-årsåldern.

Anhöriga är underrättade.

Brottsrubriceringen står fast tills man fått resultaten från obduktionen, skriver polisen på sin hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.