Man hittad död i Varberg – polisen utreder mord

På måndagskvällen larmades ambulans och ett flertal polisenheter till en adress i Varberg. På platsen hittades en död man och polisen kunde på plats gripa en man i 50-årsåldern som nu misstänks för mord.
– Kroppen har skador som gör att vi misstänker att han blivit skadad av en kniv eller ett annat vasst föremål, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS
|

Vid 22.15 på måndagskvällen larmades polis och ambulans till ett bostadsområde i Varberg. Till en början var polisen förtegen om händelsen och berättade enbart att det rörde sig om ett misstänkt våldsbrott.

— Det är en pågående insats. Jag har inte fått all information därifrån än, sade Anders Wennergren, vakthavande befäl på polisregion Väst, på måndagskvällen.

Förundersökning om mord

På platsen hittades en död man i 45-årsåldern. På samma plats kunde polisen gripa en man i 50-årsåldern som nu är misstänkt för mord. Under natten har polisen arbetat på platsen.

– Vi har sökt med hund även utanför bostaden och gjort en del fynd som vi kan ha nytta av i utredningen. Vi har också genomfört en teknisk undersökning, men vi är klara på platsen och nu på morgonen har vi ingen personal kvar på plats, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Även den gripne mannen hade enligt polisen lättare skador.

– Han har kontrollerats på sjukhus, men det var ingen fara med honom så han har fått åka till polishuset och ska höras under förmiddagen, säger Peter Adlersson.

Misstänkt anhållen

Efter ett kortare förhör under natten anhölls mannen av åklagare. Polisen berättar att motivbilden är oklar, men polisen misstänker att de inblandade har koppling till varandra sedan tidigare.

– Jag vet inte riktigt hur det ligger till, men vad jag förstår är de bekanta med varandra, säger Peter Adlersson.

ANNONS