Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man hittades död under fredagen efter ett sökningspådrag i Vänern. Bilderna är tagna i andra sammanhang. Bild: TT

Man hittad död i Vänern

Räddningstjänsten sökte i Vänern efter en försvunnen man under fredagen. Senare på eftermiddagen hittades mannen död. – Han påträffades i hamnen eller i närområdet kring båten vid någon brygga i vattnet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Under fredagen sjösatte Räddningstjänsten sin båt i Vänern i sökandet efter den man som anmälts saknad i Mariestad.

– Det är en person som är saknad, så vi söker lite runt där i gästhamnen, sade Peter Brandels vid räddningstjänsten i Östra skaraborg tidigare idag. 

Ingen ska ha sett mannen och anhöriga hade inte kunnat få tag på honom under fredagen. Anledningen till att man sökte i gästhamnen var för att mannen äger en båt som ligger där.

– Det är ingen som har sett något. Sjöräddningen är inkopplad och polisen också, sade Peter Brandels vid räddningstjänsten i Östra skaraborg tidigare idag.

Ramlat överbord

Det var strax innan 12-tiden på fredagen som larmet inkom om att en man kan ha ramlat överbord från sin båt i gästhamnen i Mariestad. Både räddningstjänst, sjöräddning och polis var inkopplade i sökandet som pågick i två timmar.

Vid 14-tiden på eftermiddagen uppgav polisen att mannen hittats död.

– Han påträffades i hamnen eller i närområdet kring båten vid någon brygga i vattnet. Han hade skador i huvudet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen misstänker att mannen, som är i 50-årsåldern, har trillat ur båten, slagit sig och inte kommit upp.

– Det är ingenting i nuläget som tyder på att något brott begåtts, säger Christer Fuxborg.

Felinformation inom polisen

Tidigare publicerade GP en uppgift om att mannen ska ha hittats vid liv, enligt uppgift från polisen. Detta pågrund av en felkommunikation inom polisen.

– Detta var en missuppfattning från polisens ledningscentral. Det var en missuppfattning och det får vi ta på oss helt och hållet. Jag vet egentligen inte vad som gick fel, men informationen missuppfattades, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.