Man gripen – slog sönder bilar med baseballträ

En man greps på fredagseftermiddagen efter att han slagit sönder bilar med ett baseballträ utanför Skövde. När polisen anlände till platsen bet mannen av en fingertopp på den ene polismannen.

ANNONS
|

Mannen i 35-årsåldern ska enligt vittnen ha slagit sönder parkerade bilar med ett baseballträ för att sedan ha jagat de boende till skogs. Händelsen inträffade utanför Skövde.

När polisen anlände till platsen agerade mannen mycket aggressivt mot de två ingripande polismännen.

– Fingertoppen på en polisman är avbiten, den andre polismannen har fått ett jack i pannan, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Mannen kunde slutligen gripas och polismännen fick vård av ambulans som kom till platsen.

Händelsen rubriceras som bland annat våld mot tjänsteman, skadegörelse och olaga hot.

Vad som ligger bakom händelsen vet polisen inte i nuläget.

Är mannen känd av av er sedan tidigare?

ANNONS

– Nej, det kan man inte säga. Inte i såna här sammanhang, säger Hans-Jörgen Ostler som också vill berömma de bägge polismännens insats.

– Jag vill ge en eloge till polispatrullen som trots det kraftiga våldet de fick utstå lyckats säkra den här mannen. Det är tragiskt att man ska behöva vara med om det här på sin arbetsplats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS