Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Man gripen misstänkt för mordförsök i Alingsås

En man har gripits misstänkt för mordförsök i Alingsås, mot en man i 25-årsåldern. På onsdagseftermiddagen har en lägenhet spärrats av för en teknisk undersökning.
—Mannens skador kan vara skottskador, eller kan också vara efter att att han har fått något slag mot kroppen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Det var tidigare på onsdagsmorgonen som en man i 25-årsåldern påträffades skadad i en lägenhet i Alingsås.

— Den tekniska undersökningen pågår, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst, på onsdagseftermiddagen.

Det genomförs även dörrknackning i området för att söka vittnesuppgifter.

—Mannens skador kan vara skottskador, eller kan också vara efter att att han har fått något slag mot kroppen, säger Hans Lippens.

I lägenheten påträffades en person i 20-årsåldern som kunde gripas. Även denna personen hade skador efter händelsen och fördes med ambulans till sjukhus.

Skadeläget på båda männen är ännu oklart.

Inte livshotande skador

Larmet om händelsen kom till polisen vid 05.30 på onsdagsmorgonen, då en man har uppgett för väktare att han hade blivit skottskadad.

Enligt initiala uppgifter ska vittnen ha sett hur flera personer lämnat platsen efter det misstänkta brottet. Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador.

— Han var vaken och talbar och bedöms inte ha livshotande skador, berättade polisens presstalesperson Tommy Nyman, tidigare på onsdagsmorgonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.