Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man gripen för överfallsvåldtäkt på kvinna

En man i 35-årsåldern har gripits, misstänkt för överfallsvåldtäkt på en äldre kvinna i Tanum. Brottet ska ha skett i somras vid en rastplats intill E6.
– Vi har en person gripen som är misstänkt för detta, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Det var den 30 juli som en kvinna i 70-årsåldern överfölls och våldtogs i ett skogsområde i Tanum, det ska ha skett vid en rastplats intill E6. Brottet rubriceras av polisen i nuläget som grov våldtäkt, men man har inte velat lämna ut några detaljer kring händelsen. Gärningsmannen var länge okänd, och polisen berättade så sent som i tisdags att man inte hade någon misstänkt.

Förnekar brott

Men nu kan fallet ha klarats upp med hjälp av dna-teknik, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Polisen lämnade in flera fynd för analys till Nationellt forensiskt centrum. Men exakt vad som ledde fram till gripandet vill inte Sten Rune Timmersjö kommentera i nuläget.

– Jag går inte in på det, för han är bara hörd alldeles kort.

Mannen greps under tisdagen och anhölls senare. Han förnekar brott och ska enligt Timmersjö inte vara från området. Var den misstänkte greps vill han inte gå in på.

Vad händer nu?

– Det får bli lite mer omfattande förhör och så blir han väl föremål för häktning så småningom.

Om detta innebär att våldtäkten är uppklarad återstår att se.

– Vi får se var vi hamnar nånstans. Det är inte färdigt än, men vi har kommit en liten bit i alla fall, säger Sten Rune Timmersjö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.