Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man döms för grova sexualbrott mot barn

En 30-årig man i Skövde lovade narkotika, pengar och alkohol till unga flickor i utbyte mot nakenbilder.
Nu döms mannen till sex och ett halvt års fängelse.

Enligt tingsrätten har 30-åringen ”på ett samvetslöst och hänsynslöst sätt utnyttjat barn och unga som haft svårigheter att värja sig mot hans övergrepp”.

I november i fjol greps en 30-årig man i Skövde misstänkt för sexualbrott mot barn på nätet. Utredningen var omfattande och polisens regionala IT-avdelning i Väst har fått tillsätta en grupp för att få kontakt med brottsoffer runt om i landet.

Polisen lyckades spåra mannen via IP-spårning och kunde vid ett tillslag i mannens bostad beslagta teknisk utrustning som bevisning.

I sin mobiltelefon hade mannen en stor mängd filmer och bilder på unga flickor.

6,5 års fängelse

Brottsoffren är ett 70-tal flickor i åldrarna 10–17 år som lurades att skicka bilder via sociala medier till den nu åtalade mannen. Han har sedan förmått dem att skicka nakenbilder och i vissa fall hotat med att sprida bilderna vidare.

– Vi bildade en grupp med sju medarbetare med olika kompetenser som samarbetat i det här ärendet. Att vi fått arbeta fredat under lång tid har varit en framgångsfaktor, säger samordnaren Maria Gustafsson till polisens hemsida.

Han fälls vid 18 av 24 åtalspunkter, däribland grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott. Mannen ska också betala skadestånd till sina offer och får sitta de kommande sex och ett halvt åren bakom lås och bom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.