Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bilden är en arkivbild.  Bild: Johan Nilsson/TT
Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man död i olycka – fastnade i silo

En äldre man har avlidit efter att han fastnat i en silo på en bondgård i Vara kommun. När mannen fastnade kontaktade han en bekant som i sin tur kontaktade SOS. Men när räddningspersonal kom till platsen var det redan försent.

Polisen larmades vid 12.30 under söndagen av en bekant till mannen. Efter att mannen fastnat i silon lyckades han kontakta en bekant som i sin tur ringde SOS.

– Efter att han fastnat ringde han en bekant inifrån silon som kontaktade SOS-alarm, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen.

När polisen kom till platsen började man söka av gården tillsammans med räddningstjänsten. Ungefär två timmar senare hittades mannen i en silor på bondgården, men då var det redan försent. Mannen var död.

– De hade svårt att lokalisera honom eftersom de fanns flera silors på gården. De letade i mer än en timme innan de hittade honom, säger Tomas Vänerfors.

Enligt polisen har mannen förmodligen trillat i silon, fastnat och sedan avlidit. Mannen var i 75-årsåldern. Anhöriga har underrättats.

Händelsen klassas i nuläget som en arbetsplatsolycka.

– Det utreds som en arbetsplatsolycka men man har också inlett en förundersökning om vållande till annans död. Man inleder en förundersökning så att man kan undersöka vad som hänt, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.