Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bilden är en arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Man död i krock mellan lastbil och minibuss

Strax innan klockan nio på fredagsmorgonen krockade en lastbil och en minibuss på E20 mellan Götene och Skara. Två personer uppgavs inledningsvis vara allvarligt skadade. Polisen meddelade senare att en man avlidit av sina skador.

Larmet kom till SOS Alarm vid 8.52 på fredagsmorgonen. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

– Det är en allvarlig olycka, flera personer är fastklämda. Jag vet inte hur många personer det rör sig om totalt, men två är i alla fall allvarligt skadade, sa Tony Engdahl på Samhällsskydd mellersta Skaraborg, vid niotiden.

Man avled av sina skador

Olyckan inträffade på E20 mellan Götene och Skara, som är stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet. Båda förarna skadades allvarligt. Strax innan klockan tio på fredagsförmiddagen hade föraren i lastbilen klippts loss och förts till sjukhus.

Vid 15-tiden under eftermiddagen meddelade polisen att föraren av personbilen, en man i 50-årsåldern avled på plats av sina skador. Anhöriga har underrättats.

E20 hölls avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet och öppnade för trafiken igen strax efter klockan 12. Trafikverket meddelar dock att köer kan kvarstå på grund av köbildning.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat olyckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.