Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen i 60-årsåldern drogs livlös upp ur vattnet av privatpersoner vid kanten till sjön Åsunden söder om Ulricehamn.  Bild: David Skarland
Mannen i 60-årsåldern drogs livlös upp ur vattnet av privatpersoner vid kanten till sjön Åsunden söder om Ulricehamn. Bild: David Skarland

Man död – gick genom isen vid golfbana

En man i 65-årsåldern drogs vid lunchtid livlös upp av privatpersoner ur en sjö vid en golfbana i Ulricehamns kommun. Hjärt- och lungräddning inleddes vid platsen, men mannens liv gick inte att rädda.
– I nuläget betraktar vi det här som en olyckshändelse, säger Fredrik Zetterlund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

SOS fick de akuta drunkningslarmet klockan 11.55 på söndagen. En livlös man anträffades då vid intill golfbanan vid sjön Åsunden söder om Ulricehamn.

Mannen i 65-årsåldern hittades av privatpersoner som drog upp honom ur vattnet.

– Personen är uppdragen och hjärt- och lungräddning pågår. Både vi och ambulansvården har personal på plats, berättade Henrik Andersson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, vid 12.20-tiden.

Vid 13-tiden meddelade räddningstjänsten att mannen hade förts till sjukhus. Henrik Andersson visste inte då hur skadeläget såg ut för mannen.

– Det här rör sig om en rätt stor sjö som ligger vid golfbanan. Jag vet inte vad mannen gjorde ute på isen, berättade Henrik Andersson.

Han berättar att mannen påträffades av privatpersonerna då han låg vid vattenkanten. Hur länge han hade legat där är ännu oklart.

Anhöriga vakade vid sjukhuset

Vid 17-tiden meddelade polisen i Borås att mannens liv inte gick att rädda.

– Hans anhöriga är underrättade, de var med på sjukhushuset. I nuläget betraktar vi det här som en olyckshändelse, säger Fredrik Zetterlund, jourhavande fu-ledare vid polisen i Borås.

Enligt Zetterlund utreds alla drunkningsfall av polisen som en rutinåtgärd, även om det inte finns någon misstanke om brott.

– Dödsfall genom drunkning blir per automatik ett polisärende precis som dödsfall utomhus. Det betyder bland annat att det kommer att göras en rättsmedicinsk undersökning, säger Zetterlund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.