Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Under söndagen samlades människor vid olycksplatsen för att sörja den avlidna mannen. På plats fanns blommor, ljus och personliga tillhörigheter. Bild: Johanna Lundberg

Man död efter mc-olycka i Trollhättan

Under lördagen inträffade en allvarlig trafikolycka i Trollhättan. Två män fick föras med ambulans till sjukhus. Senare avled en av männen.

Det var vid klockan 12.30 under lördagen som SOS fick ett larm om en motorcykelolycka på E45 vid Edsborgsvägen i Trollhättan.

Enligt Tony Karlsson på Närf ska två motorcyklar ha färdats i norrgående riktning, varav den ena var tvungen att göra en hastig inbromsning. Då ska föraren ha tappat kontrollen över motorcykeln.

– Förarens däck började wobbla och då kastades han av motorcykeln, sa Tony Karlsson under lördagen.

Två ambulanser kallades till platsen. Den ena mannen fick föras till sjukhus på grund av chock.

Den andra mannen, som är i 30-årsåldern, var allvarligt skadad. Han är hemmahörandes i Trollhättan och avled senare på Näl. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

– Tyvärr är det så att en person har avlidit till följd av olyckan, säger Jacob Hellåker, jourhavande förundersökningsledare i Trollhättan.

Polisen har upprättat en förundersökning kring olyckan gällande vårdslöshet i trafik.

– Det gör man i stort sätt vid alla de här dödsolycksfallen. Det är för att man ska kunna använda tvångsmedel som att ta saker i beslag. Motorcyekln är tagen i beslag för att man ska kunna göra en teknisk undersökning, säger Jacob Hellåker.

Under söndagen samlades människor vid olycksplatsen för att sörja den avlidna mannen. På plats fanns blommor, ljus och personliga tillhörigheter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.