Man död efter frontalkrock med lastbil

En svår trafikolycka inträffade på söndagskvällen utanför Mariestad då en bil och en lastbil frontalkrockade. Mannen som körde personbilen avled av sina skador. Anhöriga har underrättats.

ANNONS
|

Strax före klockan tio på söndagskvällen frontalkrockade en lastbil och en personbil på riksväg 26, sju kilometer söder om Mariestad.

– I samband med kollisionen började bilen brinna. När vi kom fram var personbilen övertänd, säger Anders Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten i östra Skaraborg, under kvällen.

Riksväg 26 stängdes av i båda riktningar fram till midnatt.

Polisen meddelade senare att föraren av personbilen, en man i 30-årsåldern, avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats.

– Vi har ingen klar bild av vad som har hänt förutom att det skett en frontalkrock, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region väst.

ANNONS

Lastbilschauffören ska vara fysiskt oskadd, men chockad, enligt polisen.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död har inletts.

– Det här är rubriceringar för att ha något att arbeta med i nuläget, det är ingen som är utpekad som misstänkt, säger Göran Carlbom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS