Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Christian Svensson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man död efter drunkningstillbud

En äldre man föll under fredagsförmiddagen ner i ån Tidan vid ett kraftverk i Mariestads kommun. Mannen drogs upp ur vattnet av privatpersoner, men hans liv gick inte att rädda.

Larmet om händelsen ringdes in till SOS klockan 10.13 på fredagsförmiddagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Ambulanspersonal finns på plats och utför återupplivningsförsök vilket redan har påbörjats av privatpersoner innan räddningspersonal kom fram till platsen, berättade Ulf Seglert på räddningstjänsten kort efter larmet.

Hur mannen föll ner i ån Tidan var för polis och räddningstjänst oklart under fredagsförmiddagen.

Enligt räddningstjänsten verkar personen ha dragits upp från vattnet och upptäcks av privatpersoner som alltså påbörjade livräddande insatser innan ambulanspersonal kom fram till platsen.

En ambulanshelikopter larmades tillsammans med markambulans till platsen. Mannen fördes senare i vanlig ambulans till sjukhus. Vid 15-tiden meddelade polisen att mannen är avliden och att hans anhöriga är underrättade.

Utförde arbete vid platsen

Den avlidne mannen var i 75-årsåldern och är hemmahörande i trakten. Polisen kommer nu att utreda vad han gjorde vid platsen.

Enligt polisen finns det uppgifter om att han utförde något form av arbete vid platsen vilket innebär att dödsfallet kan komma att utredas som en arbetsplatsolycka.

– Lokal polis kommer nu att arbetade vidare med det här, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.